Checkup voor magazijn- en palletstellingen

Periodiek keuren maakt magazijn veiliger

Jarenlang is bij de gebruikers van magazijn- en palletstellingen het keuren en onderhouden van dit arbeidsmiddel (rekken) een onderschoven kindje geweest. Met het groeiende veiligheidsbewustzijn en strakkere Europese regelgeving worden keurmeesters geconfronteerd met een flinke uitdaging. Er valt namelijk nog veel te verbeteren in de Nederlandse magazijnen:

  • Achterstallig onderhoud aan rekken van enkele jaren,
  • Een mengelmoes van verschillende merken magazijn- en palletstellingen maken het lastig om de belastbaarheid te bepalen,
  • De oorspronkelijke indeling/configuratie is niet meer bekend en/of er zijn ondertussen diverse malen wijzigingen geweest,
  • Veiligheidsafstanden die niet voldoen aan de huidige, algemeen aanvaarde normen en richtlijnen,
  • Belastingborden ontbreken.

Als ondernemer bent u verantwoordelijk voor het creëren van goede arbeidsomstandigheden binnen uw bedrijf. U weet dat het belangrijk is om de risico’s die verbonden zijn aan het werkproces te voorkomen of te beperken. Het uitvallen van personeel door ongevallen of bijvoorbeeld beroepsziekten veroorzaakt door onveilig werk kan grote gevolgen hebben voor de continuïteit van uw bedrijf. Onze ervaren veiligheidsdeskundigen geven u hierbij de noodzakelijke ondersteuning tijdens een beperkte checkup/ magazijninspectie.

Maas Holland beschikt over een database met gegevens van bijna alle soorten en merken palletstellingen. Dus ook voor uw onbekend merk magazijnstellingen kunnen hierdoor gekeurd worden.

Een checkup van Maas Holland bestaat uit een gezamenlijke rondgang in uw magazijn waarbij u gewezen wordt op verbeteringen. De gecertificeerde keurmeerster zal tijdens de rondgang ook uw vragen veelal direct beantwoorden. Veel gehoorde vragen gaan over belastingborden, het ontbreken van documentatie, ontbreken van technische gegevens en in eigen beheer gebouwde opslagsystemen. Voor al deze en nog veel meer vragen kunnen wij u een bruikbaar advies geven. Indien gewenst kan een schriftelijke rapportage opgesteld worden waarmee de PRSES, KAM, QHSE manager naar de werkgever kan stappen om tot actie over te gaan.